21. maj 2022

Egedal Kommune

SF vil arbejde for at styrke PPR

PPR, pÌdagogisk psykologisk rüdgivning, stür klar, nür børn i Egedal mistrives. Men som det er i dag, kan medarbejderne i PPR ikke følge med, og ventetiden pü udredning er alt for lang.

Lang ventetid pü udredning og relevant handling er en stor belastning for barnet, der kan fü flere følgelidelser (fx angst), og for familierne, der kan blive svÌrt belastede af barnets mistrivsel.

Nür et barn mistrives, er hurtig hjÌlp god hjÌlp. Jo hurtigere man für styr pü, hvad barnet har behov for, og hvordan barnet kan hjÌlpes videre, desto bedre vil hjÌlpen virke. Derudover skal der vÌre ressourcer til hurtigt at komme i gang med behandling af lettere lidelser, ogsü for at sikre forÌldrenes overskud til at klare udfordringerne med et barn i mistrivsel.

Forskning har vist, at forældretræning har god effekt for børn med ADHD og deres familier, og Socialstyrelsen har fundet, at investering i PPR giver bedre trivsel hos børn og unge. Så der er god faglig grund til at styrke PPR – også fordi kommunen på sigt sparer penge ved rettidig indsats!

Derfor er det vigtigt for SF at sikre flere midler til PPR, og derfor har vi sat ekstra penge af til PPR i vores budget.

Pernille Kristensen, byrĂĽdskandidat for SF, nummer 4 pĂĽ listen og

Karen Juul, byrĂĽdskandidat for SF, nummer 3 pĂĽ listen

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN