26. maj 2022

Ballerup Kommune

Hver en stemme tæller

Hver en stemme tæller!

Lige nu er der gang i kandidaternes og partiernes kampagne. Lige nu kan der stemmes til kommunalvalget. Og om lidt er det hele forbi.

Tirsdag d. 16. november, som er den store valgdag, plejer resultatet at være klar sent om aftenen. Man vil se vindere og tabere, det kan godt være dramatisk for den enkelte – og det gælder både den ene og anden vej. Vi skal huske, at de pladser vi har eller vil have er til låns, og det er suverænt vælgerne der bestemmer, hvem der skal have plads i kommunalbestyrelsen.

Så de kandidater der genopstiller, er til eksamen, og de nye kandidater er til optagelsesprøve. Og det er så her, at hver en stemme tæller.

Det kan jeg om nogen snakke med om.
Første gang jeg stillede op i 2009, var jeg på valgnatten ikke kommet ind som sidste person i den Socialdemokratiske gruppe. Jeg var bagud med 1 stemme, men næste dag da fintællingen var igang, ringede daværende borgmester, Ove E. Dalsgaard, om formiddagen og sagde “Du er inde Per!”. Man havde fundet 2 stemmer i fintællingen, der narturligvis skulle foregå igen. Efter den ekstra fintælling var fortaget, viste det sig, at min modkandidat og partikammerat havde fundet en stemme, og vi stod derfor lige, hvilket betød et nyt opkald fra Borgmesteren: “Du er ikke inde Per”. Det endte dog med, at jeg blev valgt, fordi jeg stod en placering højere på Socialdemokratiets valgliste. Så hver en stemme tæller!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN