28. maj 2022

Assens Kommune

Kan byrådet blive enigt om mere rengøring?

Er det muligt for Assens Kommune at fremstå som en mere samlet kommune?

Det mener vi i Socialdemokratiet er muligt. Men det forudsætter, at Assens Kommune samlet set kommer til at fremstå som en velfærdsorienteret kommune, hvor det er godt at bo og leve.

I Socialdemokratiet er vi holdningsmæssigt enig med Enhedslistens forslag om, at vi bør vedtage at forbedre standarden for rengøring til borgere, der får hjemmehjælp fra hver tredje uge til hver anden uge. Vi skal passe på de ældre og handicappede, og vi vil fortsætte kampen for at tilføre området midler til højere serviceniveau og mere tid i hverdagen til vores medarbejdere hos vores ældre borgere – alt sammen for at løfte velfærden og øge livskvaliteten.

At prioritere de cirka tre millioner kroner, der er nødvendige for at forbedre standarden, så rengøring for de ældre og handicappede bliver givet hver anden uge, vil være et udtryk for, at Assens Kommune kan fremstå som et velfærdsorienteret sted, der vil de ældre borgere og handicappede det godt. Og det vil sandsynligvis også være med til at øge omfanget af tilflyttere.

På den anden side er der ingen grund til at spekulere i om Socialdemokratiet – på baggrund af den vælgermæssige tilslutning til at forbedre velfærden- kunne finde på at stemme for Enhedslistens forslag, uden at der er opnået enighed fra hele byrådet. Samme byråd som var med til at vedtage budgetaftalen/økonomiaftalen. I Socialdemokratiet er vi kendt for at overholde vores aftaler. Og det bliver vi ved med. Socialdemokratiet holder aftaler, hvad enten de bunder i økonomi og/eller ord.

Men vi vil gerne spørge resten af byrådet direkte. Vil I være med til, at vi sammen finder den nødvendige bevilling til at hæve standarden for rengøringen fra hver tredje uge til hver anden uge fra nu og i resten af 2021? For så tilslutter vi os gerne en samlet aftale.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN