26. maj 2022

Assens Kommune

Har vi ikke råd til at vedligeholde cykelstier, er det tudetosset at lave nye

På mødet i Udvalget for Miljø, Teknik og Plan den 2. februar havde jeg et punkt på dagsordenen om, at skolestien i Haarby skal repareres og have nyt slidlag i 2021, men det var der ikke opbakning til.

Men der var enighed om, at der var behov for at gøre noget, så det her blev skrevet til referat:

”Miljø, Teknik og Plan ønsker en orientering om budget til vedligehold af cykelstier samt kriterier for udmøntning af budgettet på kommende møde.”

Det gode ved det er, at planerne for vedligeholdelse dermed kommer frem i lyset, så vi kan få rettet op på de mangler, der er. For vi mener i DF, at vedligehold er lige så vigtigt som at lave nyt.

Når vi laver nye cykelstier uden at tage nogle ud, mener vi i DF, man skal tilføre det passende beløb pr. kilometer til en vedligeholdelseskonto, så vores cykelstier ikke står og forfalder.

Uanset om det er penge fra statens cykelstipulje eller kommunens egne penge, der bruges til de nye cykelstier.

DF vil meget gerne have mange flere cykelstier, det skal der ikke være tvivl om. Men har vi ikke råd til at vedligeholde de cykelstier, vi har, synes vi, det er tudetosset at lave nye, da det vil øge gabet på vedligeholdelse og ende med at se ud som Skolestien i Haarby gør i dag. Eller det der er værre. Det vil være spild at skattekroner.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN