23. maj 2022

Albertslund Kommune

Lukningen af AMC er tragisk for hele byen

Af Mehmet Kßcßkakin, medlem af KB for SF og Vivi Nør Jacobsen, spidskandidat til Kommunalvalget for SF

​​Socialdemokraterne, Venstre og Radikale gav AMC dødsstødet i tirsdags. Klubben lukker efter 50 år til november som en del af Albertslund. Det er en beslutning som rækker langt ud over AMC, og de børn og unge, som har en meningsfuld fritid i klubben. Beslutningen var hovedkulds og urimelig fordi, en erstatning for AMC ikke er på plads. Det kan partierne bag ikke være bekendt.

Dødsstødet til AMC er tragisk fordi, det er lukningen af et sÌrligt tilbud, som har omstillet og tilpasset sig gennem 50 ür. Men tragedien rÌkker ud over det og helt ind i hvordan man trÌffer beslutninger og opfører sig over for borgene.

I det lys er det nĂŚrmest ironisk, at AMC har lĂŚrt de unge mere end at give en crosser gas, nemlig om demokrati og medindflydelse.

AMC har arbejdet sammen med Mellemfolkeligt Samvirke om et demokrati-projekt, for at lÌre de unge om aktivt borgerskab. Belønningen fra Socialdemokratiet, Venstre og Radikale til de unge er en spand at hoppe i! For oven i beslutningen om, at lukke AMC til november, ja sü er der intet pü plads om hvad der sü skal ske. De ansatte og de unge har med andre ord füet ingenting. Og det til trods for, at de har involveret sig, inviteret politikere pü besøg og søgt dialogen.

Tirsdag aften til mødet i kommunalbestyrelsen sagde Marianne Burchall, der er socialdemokrat og formand for Børn- og skoleudvalget, at hun synes, de unge er seje, og AMC har vÌret et godt sted. Alligevel har hun ikke sikret, at der er et nyt tilbud til de unge. Hun har alene sikret, at AMC lukker. Det er sørgeligt for de unge, og det er sørgeligt for vores by og vores demokrati. For det er en ikke en ordentlig müde at trÌffe beslutninger pü, og det er ikke en fair müde at behandle borgerne pü.

Det nye tilbud, det nye sted skulle have vĂŚret pĂĽ plads, men i stedet taler Burchall og borgmesteren nu om planer, processer og noget vi skal ‘kigge ind i’ og at det pĂĽ sigt bliver rigtig godt. Der skal komme mountainbikebaner, parkour og esport. Fedt! Men hvor skal de ligge? HvornĂĽr stĂĽr det klart? Og hvad skal der ske indtil da?

Albertslund trĂŚnger i høj grad til flere og bedre tilbud til vores unge. Og SF vil klø pĂĽ for at de kommer. Men nĂĽr en kunstgrĂŚsbane og en hal kan vĂŚre ĂĽr undervejs, sĂĽ er det nok naivt at tro, at en ny klub med mountainbikeanlĂŚg, parkourbaner og E-sportscenter stĂĽr klar lige om hjørnet…

Lukningen af AMC er tragisk for ansatte og brugere. Og mĂĽden det sker pĂĽ er en tragedie for byen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN