26. maj 2022

Ærø Kommune

Respekt for Marstal

Den nuvĂŚrende udvikling og byplanlĂŚgning af Marstal er afgørende for fremtidige generationer. Den metode, som i øjeblikket bliver brugt til at udvikle byen, er fatal forkert. Borgerne er frustrerede. Den afvikler mere end den udvikler, og den spreder mere end den samler – og det er et problem. Jeg ser ikke processen som inkluderende pĂĽ nogen mĂĽde. Marstallerne lider under overfladisk borgerinddragelse og ringe tidsplanlĂŚgning. Jeg synes, vi skal ”tilbage til startpunktet” og pĂĽ ny skabe en plan, der favner marstallerne og ĂŚrøboerne. Vi bør starte en ordentlig proces efter sommerferien, nĂĽr vi alle er tilbage.

Inddrag de interesser, der er i byen, pĂĽ en reel og ordentlig mĂĽde, inddrag erhvervslivet, butikkerne, søfolkene, foreningerne, borgerne, de unge, de ĂŚldre. Sørg for at favne og tiltrĂŚkke med interesse og inspiration – i fĂŚllesskab. Det er vigtigt at huske pĂĽ det historiske vingesus og den arv, vi skal viderebringe. Det er en stolt havneby med store traditioner.

Lad nu politik vÌre politik og lad os sørge for en udvikling alle kan se sig i. For mig handler det om det daglige gode liv, arbejdspladser, et sprudlende forretningsliv, et aktivt havnemiljø, et rart og hyggeligt sted at bo. Det fortjener en ordentlig behandling, et fÌllesskab for en god fremtid.

En sidste ting skal slüs fast: Mange taler om, at der er taget stilling til at etablere en ny detailhandelsbutik pü havnen. Det er fremstillet som et forslag, og ingen har taget stilling endnu. I min optik skal politikerne og borgerne i tÌt samarbejde afgøre, hvordan byens forretningsliv skal udvikles. Vi mü samarbejde om en fÌlles plan med respekt for Marstal.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN