28. maj 2022

Aarhus Kommune

Politisk debat med Cyklistforbundet Aarhus

“Her er ingen fodgængerovergang. Sikre skoleveje er virkelig noget, vi mangler i midtbyen. Det er da klart, at folk vælger at køre deres børn i skole, når der ikke er sikre veje, de kan cykle eller gå på.”

Südan sagde jeg til Stiften i 2017 og igen tidligere pü ugen til generalforsamling i Cyklistforbundet Aarhus.

Her var jeg inviteret som kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet sammen med Venstre-rĂĽdmand BĂźnyamin Simsek og spidskandidat for Enhedslisten Laura Bryhl.

I debatten kom vi langt omkring. Fra ny cykelbro over banegraven, bilfri midtby, cyklister der racer igennem sommergügaderne, og naturligvis ogsü ønsket om bedre forhold for cyklister.

Da jeg sad i skolebestyrelsen pü Samsøgades Skole, blev det tydeligt for mig, at vi bliver nødt til at samarbejde pü tvÌrs for at skabe bedre forhold.

Det her var en fÌlles sag mellem folkeskolen, privatskolerne og foreningslivet, og samtidig ogsü en sag, der tydeligvis ikke var højest prioriteret hverken hos skoleforvaltningen eller teknisk forvaltning.

Senere i min tid i Rådet for Sikker Trafik havde jeg et rigtig godt samarbejde med Klaus Bondam fra Cyklistforbundet og var bl.a. med til at kåre Årets Cykelskole.

Den har skoler i Odense vundet et par gange, men det kan vi forhübentlig ogsü i Aarhus, men først skal vi have det vigtige pü plads:

Uden sikre skoleveje til børnecyklister, sender ingen forÌldre deres børn alene afsted pü cykel.

Uanset hvem du stemmer pü til november, sü overvej at bliv medlem af Cyklistforbundet. De gør det godt, synes jeg, og arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN