26. maj 2022

Aarhus Kommune

Jeg støtter 6 discgolf baner i Aarhus

Er du til natur og sunde fællesskaber, så har du muligvis allerede prøvet discgolf. Det er en sjov og billig sport, hvor alle kan være med til at kaste plastik i naturen, som de kalder det. En disc koster under 100 kroner, og så er du i gang.
Hos Opdrift der er den lokale discgolf klub i Aarhus, har de delt en ambitiøs plan om 6 baner i byen – med den ene bane allerede anlagt og den anden godt på vej.
På den måde vil mange flere aarhusianere få adgang til den fantastiske sportsgren, og samtidig tiltrække turister fra ind- og udland. Det støtter jeg!
Lige nu er der totalt udsolgt på byens eneste 18-hullers bane i Tilst. Under nedlukningen er aktiviteterne på banen vokset så meget, at kapaciteten nu er maksimalt udnyttet med kø på banen fra morgen til aften – hver weekend og på hverdage efter 15.
Selvom der både var koldt og mudret, da jeg selv besøgte banen, var den alligevel velbesøgt. Inden banen blev anlagt, var Tilst Bypark derimod stort set mennesketom og Aarhus Kommune brugte ca. en kvart million om året til at rydde op efter hærværk.
Nu er Tilst Bypark så populær, at det er den mest besøgte park i byen. Foran Mindeparken og byens andre parker. Og det gør stedet til den næstmest brugte bane i Danmark efter Valbyparken i København, der i øvrigt er den mest benyttede bane i hele Europa.
Men hvad koster det så med flere nye baner? Anlægsomkostningerne for de fem nye 18-hullers baner vil være omkring 3 millioner kroner.
For mig virker det som en ganske overskuelig investering i foreningslivet, de frivillige og fællesskabet omkring sporten. En investering, der vil gøre Aarhus et bedre sted at bo.
Lad os få 6 aarhusianske baner til discgolf!

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN